...čo sme to za ľudia.

…čo sme to za ľudia.

V jednej mojej obľúbenej piesni sa spieva: čo sme to za ľudia. Toto asi zaujíma našich zákazníkov pretože sa nás neustále pýtajú :kto sme, čo sme a podobne. Chcela by som Vám ozrejmiť, kto vlastne stojí za Bonsaj centrum Žilina.
Rozpoviem vám teda náš príbeh.
V roku 2013 sme založili firmu Zelený domov s.r.o. ako vidinu toho, že sa chceme venovať tomu, čo nás baví, v čom sa vyznáme. Zároveň so vznikom firmy vznikla aj prevádzka Bonsaj centrum Žilina. Najprv sme začínali s veľmi skromným sortimentom v centre Žiliny. Neskôr sme sa pod vplyvom udalostí presťahovali do iných priestorov – väčších.
Život sa mení, aj životné udalosti prichádzajú a odchádzajú. Dnes sa v bonsajku stretávate prevažne so mnou. Obaja sme s manželom vyštudovali záhradnú a krajinnú architektúru. Ale po vysokej škole sme sa každý vybrali inou cestou. Ja som inklinovala skôr k záhradníckemu povolaniu, niekoľko rokov som pracovala v kvetinárstvach, zbierala som cenné skúsenosti a popri tom som sa občas vrátila k pôvodnej architektonickej profesii. Manžel, ten pokračoval v štúdiu a dnes sa venuje projekčnej činnosti. Firma bola prirodzeným vyústením našej spoločnej profesie. Bonsajom som sa venovala len okrajovo. Neskôr sme pri založení bonsaj centra využili naše znalosti ohľadom rastlín a využívame to neustále.
Hoci sa každý jeden z nás venuje svojej oblasti intenzívne, vždy sa snažíme naše vedomosti a skúsenosti vzájomne prepájať. Za ten čas, čo sa stretávame s vami, sme spoznali neuveriteľné spektrum ľudí, klientov. Vážime si každého, kto nám prejavuje priazeň a snažíme sa vám priblížiť našu profesiu.
Tešíme sa na vás v našej predajni, v teréne, na výstavách, na kurzoch, alebo len tak niekde vo svete.
Ing. Lýdia Jasenková a Ing. Matej Jasenka, PhD.